torsdag, april 28, 2011

Learning the ropes...

Ny dag, samma vatten. Återigen tog vi en liten tur till Älven för att försöka på oss fiske med våra tvåhandsspön. Oh hua vad trögt det gick till en början, trassel, 6 meters kast och helt slut i armarna efter 30 minuter. Jag själv var nära på att ge upp, men Andreas föreslog en kaffe och efter det tog vi nya tag. Eftersom började D-looparna bli bättre, lät spöt göra jobbet och vips så ville linan dra sig ur spöögglorna och lägga sig både snyggt och bra!! Mycket kul och mycket nöjje med tvåhandsspö!!

tisdag, april 26, 2011

Våröring i Vårsolen!


Rödmåndag innebär att även Andreas är ledig, och med strålande sol hela helgen bestämde vi oss för att pröva lyckan i älven. En mindre gädda landades innan kafferast ett, inte riktigt vad vi hoppades på, men Andreas hade spöböj åtminstone! Livets dryck slank ner i magen och vi återtog fisket, många kast och lång väntan gjorde att vi återigen kollade djupt i kaffemuggen. Tror dock att vi inte var ensamma om sysselsättningen då det inte var många båtar som doppa håven.

Vi bestämde oss för att byta taktik, fiska nära Helenas och låta båten driva. Detta resulterade i en liten öring för Andreas del. Ca 8-9 hekto och bra kondition för att vara en överståndare. Men summa summarum av premiärturen i älven. Vänta in vårfloden och vänta in nystiget!!

söndag, april 24, 2011

Premiär !


Dagen började med att två förväntansfulla pojkar satte sig i Saaben med hopp om att kunna avverka premiärturen med flugspö, stämningen var som två lågstadiepojkar på väg till sitt första skoldisco. Men som på skoldisco fick även denna tur en lite spänd och även en liten besviken inledning. När vi till vår förvåning kommer fram och ser att den tjärn vi tänkt fiska i inte är isfri, utan att ett tunt lager ligger kvar inne vid land. Som gör att lina och fluga hamnar uppe på isen, och de kändes som att vi får vänta länge på hugg då. Så vi åkte vidare för att se hur andra sjöar/tjärnar såg ut och de flesta var faktiskt isbelagda. Så de blev fiske i bäckar och åar som rinner mellan sjöarna, där de verkligen gick vårflod med enormt med vatten. Tyvärr lyckades ingen fisk luras upp denna gång, men det känns skönt att fått kastarmen upp smord och premiärturen avklarad. Men vi hade i alla fall tur med vädret.

Men några grodor såg vi!

lördag, april 23, 2011

Redo!!

Flugor bundna, vadare behandlade, linor smorda, tafs fast knuten samt ny tvättade kläder, kan man bli mer redo för morgondagens premiär för flugfiske efter öring och röding?! Frågan är om man kan somna inatt så man inte försover sig imorgonbitti när Micke är planerad att vara hos mig vid 07.00. Lär ligga helspänd och drömma sig bort till tjärnen med en krokad öring som tagit på TORRT, redan i April !!

Tjärnen som vi ska besöka ska förhoppningsvis vara såpass isfri för att kunna fiska, har fått lite info om att isen hade släppt vid land för 1,5 vecka sedan, och med detta underbara väder så borde de vara fiskbart, helt klart. Men att kunna lura någon på torrt är kanske för mycket att hoppas på, men dom första myggorna har ju fått sätta livet åt, så kanske en fjädermyggpuppa kan funka längst ut på tafsen? Vi är i alla fall tok laddade att äntligen få damma av grejerna och få ro i kroppen efter en hemskt mörk och kall vinter.

lördag, april 09, 2011

Min kärlek till Greta...

Alla har vi våra laster, en del har laxfrossa, andra havsöringsjagis, vissa nöjer sig med bågar i alla dess former. Själv är jag som så många andra besatt av Greta Garbo. Tyvärr är det få förunnat att fiska dessa skönheter, oftast är hon pelletsmatad och fiskad bland hundra andra fiskare(landösjön). Själv har jag letat bland flertalet sjöar på jakt efter de röda, och jag tror att jag nu hittat en sjö där jag och Andreas kan få fiska de röda i alla vår ensamhet. Otillgänglig och svårfiskad, en vit prick på kartan så att säga, precis som det ska vara.

Gårdagen spenderade jag på denna sjö, resultatet slutade i en mycket fin fisk på ca 1.4 kilo. Vild,
svårflörtad och mystisk, precis som allas
vår G. Garbo. Min älskade!

onsdag, april 06, 2011

Av med spenderar byxorna och på med blåstället!

Igår drog jag på mig dom stora spenderar byxorna och åkte till en fiskebutik i Sundsvall med Micke. De var vadare som stod på inköpslistan, efter en tids prövande, klämmande och kännande på de två märken som finns där och en stunds fundering med peppande ord från Micke som undrade vad fan jag tvekade på, slog jag till! Och valet föll på ett par Simms G3 Guide och kängan Freestone som jag fick för ett hyfsat bra paketpris.

Då denna blogg allt mer börjar likna blondinbella, kissie och allt vad fan dom heter med vad man handlat för dagen, så lovar jag att de ska bli ändring på de och vi ska bege oss ut för att fiska istället för att bara köpa. På lördag blir det angling och andra slags teambuildings övningar för att få upp lagkänslan inför säsongen. Mört behövs dock fixas men de köper vi troligtvis då det inte finns tid eller ork för att pimpla upp den.

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP