söndag, augusti 29, 2010

Förstärkning från Cypern

Igår kväll när jag kom ner till älven strax efter 21, hängde det en lax där runt 10kg strecket. De hade tydligen varit riktigt bra med steg där innan nio. jaja de är väl som vanligt då tänkte jag att man kommer lite sent eller går hem för tidigt. Men jag tacklar spöt och börjar nöta, Micke anländer solbränd efter Cypern resan vid 22 tiden. Men vid 23 tiden smäller det till i mina grejer och adrenalinet stiger när en skön rusning görs i andra änden av linan. Efter en 15min kamp börjar jag få in fisken mot land när Micke lyser mot fisken ser vi att linan sitter i framdelen av fiske i alla fall. Micke har fått av sig skor och strumpor, kavlat upp byxorna och beger sig ner i det varma vattnet för att taila fisken. När laxhanen ligger på land och flugan sitter i mungipan är det en lycklig Andreas Haeggström som klubbar laxen som vägde upp till 9,8kg.

lördag, augusti 28, 2010

Sitter snart själv på kroken...

Bokstavligt talat. Detta då medans Andreas står och drar massa fisk (felkrokad) under veckan har en annan spenderat en vecka på Cypern. Nyss hemkommen med ett dykcertifikat i händerna, så hädanefter simmar jag nog hellre än laxen än försöker fånga den, risken är dock att en massa tokiga fiskare krokar mig istället...

söndag, augusti 22, 2010

Silver

Gårdagen bjöd på sjukt mycket fisk i rörelse i Indalsälven. Direkt när jag kommer ner blir det en dubbeldrill fast ena tappas tyvärr alldeles inne vid land och den andra landas och vägs upp 10,9kg, Grattis till dig. Jag själv tappar två stycken och landar två stycken som tyvärr var felkrokade och fick därför friheten åter, men en rolig kamp blev de. Senare under kvällen kommer även två laxar till upp med en vikt på runt 10-12kg. De är väl bara gratulera till er som lyckats få dessa skönheter.

torsdag, augusti 19, 2010

Uppe i 100 snart ?

Igår kväll va man återigen och kastade i indalsälven. Vet inte hur många timmar som spenderats där, varje år tänker man "att i år ska jag räkna timmar" men de blir som vanligt att man glömmer av de. Vilket kanske är lika bra, så slipper man se hur dum man är och hur dålig fisk procent man ligger på. Ja men i alla fall i år skulle jag väl tippa på att man ligger runt 60-70timmar. Och som vanligt inga känningar igår heller.

fredag, augusti 13, 2010

Bytte tugnt laxfiske mot fluga för en dag.

Torsdagkväll, jag och Andreas bestämmer oss för att byta laxspöna mot flugspön och fiska efter harr i Indalsälven. Båten ut till helenas och därefter vada ut till fisken.. Ont om vak, endast ett fåtal fisk är uppe. Jag själv kliver ut och gör ett par kast mot en fisk jag sett varit upp två gånger... Första kastet lämnar fisken flugan orörd, andra kasten sluurp. Efter en kortare drillning och med fisken i håven ser jag att det är en öring jag fått, en fisk på ca 2 hekto vilket tyvärr blir dagens största. Jag vadar mig upp mot Andreas som stod högre upp, han har lyckats få tre harrar, ingen av någon som helst storlek.. Vi byter sida på ön och lyckas ta ett par harrar till.. Den stora fiske lyser med sin frånvaro så vi väljer istället en kopp kaffe... Enda bra beslutet den här dagen

tisdag, augusti 10, 2010

Lax

Detta blev resultatet från fisket i zon 2 natten mellan söndag och måndag. Samt med ett konstaterande att det fullkomligt kokar av fisk runt 03.00-05.30, så inatt kan det kanske bli en tur.

torsdag, augusti 05, 2010

Lax känning

Igår kväll/natt blev det laxfiske för min och Mickes del. Han hämtade upp mig vid halv tio. Och till vår förvåning var det endast en fiskare som var där när vi anlände. Vattenståndet var också bra så hoppet fanns där. Efter 1-2 timmars kastande får jag ett rejält hugg och det skriker till i rullen och laxen hoppar på väg rakt ut, jag skruvar åt bromsen och den bara fortsätter att gå. Pulsen är på topp, pang bom och nått gick av. Vevar in och ser att nylon tafsen på 0,45 med fluga och sänke har gått av. Någon svordoms ramsa sades och de var bara knyta på nya grejer.

Vi har även bokat in oss på zon 2 fiske i Indalsälven natten mot måndag. Tanken var ju förstås att vi ville fiska i zon 1 dvs närmast kraftverket där en hel del fisk tagits i år, men det var fullbokat ända fram till den 17onde augusti. Så vi fick nöja oss med zon 2.

Skitfiske

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP