fredag, juli 22, 2011

Förberedning!

Vattnet vägrar stiga i älven och himlen har en mörk nyans så denna kväll har jag suttit vid bindstädet för att täppa igen hålen i flugaskarna. För om en vecka beger jag och Henrik från fisketema oss till Ammarnäs för en veckas fiske på jakt efter öring och röding. Planeringen har börjat ta fart och vi diskuterar vad som kan behövas och vad som kan skippas för att få ner vikten på packningen, då det kan bli en bits vandring emellanåt. Men tillbaka till flugbindningen, jag har bundit några förtyngda nymfer för att kunna komma ner lite på djupet om fisken inte vill stiga till ytan. Även nattslädor har bundits, som alltid kommer till användning. Till flugbindningen har även de bästa från Tjeckien gjort mig sällskap för att förbättra kreationerna.


Tight Lines!

söndag, juli 17, 2011

Vem drog ur proppen?

Vem drog ur proppen? Vart en kort sväng igår till älven för lite laxfiske, men det var oerhört lite vatten så det var nästintill ofiskbart. Så vart endast lite kastträning och ett par koppar kaffe, det var förövrigt en riktigt fin kväll. Så idag skippade jag laxfisket och tog istället med mig den lättare utrustningen till älven för lite harrfiske. Vart en hel del harr, dessvärre ingen storlek på dom. Men en liten matbit fick följa med hem som precis avnjutits på en hårdbrödmacka. Får hoppas på lite vattenhöjning i älven till veckan så förutsättningarna blir lite bättre.

torsdag, juli 14, 2011

Hoppet är det sista...

Laxtimmarna börjar nu räknas, har två dagar varit och kastat lite efter lax i Indalsälven. Det blir både träning av kastteknik med förhoppningsvis lite inslag av något hugg. Börjar sakta men säker få lite längd på kasten nu, dock blir inte alla kast fullt lika bra. Men jag jobbar på de, att få upp lägsta nivån lite. I tisdags när jag var nere syntes ett fåtal laxar till inom mitt synhåll. Men igår när hela Sveriges befolkning satt och hoppades på vinst i fotbolls VM-semifinalen visade sig många laxar, ja dom nästan hoppade ner i vadarbyxorna. Det är också lite vatten i älven som gör fisket trögt, bara hoppas på att de pengakåta vattenbolagen kan släppa på lite vatten så hoppet om att lyckas landa en lax ökar. Säger som William Moberg Faulds "Hoppet är det sista som lämnar en fiskare".

lördag, juli 09, 2011

Kamerafiske!

Har blivit dåligt med fiske på den senaste tiden vilket är riktigt dåligt. Har bara varit ner till Indalsälven och kastat någon timme efter lax. Som nu börjar inta älven, ryktena går att någon enstaka har blivit tagen på spö nu. Så till veckan blir det nog några svängar ner igen för att påbörja den hårda vägen till årets första lax,100 timmar per lax är det väl som gäller.

Spana även in http://www.vgtv.no/#!id=23021 och se om du lyckas se några laxar från norska älven suldalslågen, just nu står det en lax framför ena kameran!

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP