söndag, oktober 31, 2010

Stekpanne modellen !

Igår vart det också en pimpel tur för mig och Micke till en annan sjö som isen inte riktigt va lika tjock på. Men vi lyckades smyga oss ut en 10 meter från land och borra upp några hål trots att isen knakade och sprickor uppstod. Ganska mycket röding blev det i alla fall, tro Micke slutade på 6st och jag 3st, tyvärr ganska små, alla i stekpanne modellen.

torsdag, oktober 28, 2010

Säsongens första pimpling !

Ja idag var det då äntligen dags för säsongens fösta pimpling. Morgonen startade med en 30 min bilfärd mot det uppsatta målet, att försöka lura upp någon röding och att inte gå igenom isen. Väl framme tas några lätta steg ut på isen och prov borrar för att se hur isen ser ut, isen är runt 8cm, så vi knallar vidare ut och borrar upp ett hål till oss var och sänker ner grejerna. Efter ett kort tag får jag känning i andra änden av spöt, men ett ytterst litet nafs som inte vill följa med, som sedan visar sig vare en mört. Efter några hål byten suger det till på min lilla balansare och känner snabbt att detta inte är någon mört i alla fall. Det blir en underbar kamp att försöka lirka upp rödingen i hålet och försöka undvika att skava av linan mot iskanten. Tillslut ligger rödingen på isen och jag är en mycket nöjd man. Vill för övrigt säga att pimpla på ny is när man ser igenom och kan följa fisken under drill är oerhört spännande och roligt. Sen att fisken ser betydligt större ut en vad den egentligen är genom isen är ju positivt för en stund också. Så dagen slutade lyckat, röding och ingen gick igenom, fast Micke kanske inte är lika glad som endast fick en mört. Fast lyckan lär väl komma till han också innan året är slut, förhoppningsvis. Annars är det en mycket grinig och bitter Mikael Gustafsson som jag har att göra med.

onsdag, oktober 27, 2010

Snart premiär !

Har fortsatt nött på i älven, igår med Micke som resulterade i inte en enda känning och idag på egenhand där jag hade några mindre känningar men ingenting som ville följa med upp i båten. Igår efter att jag och Micke ledsnat åkte vi till en sjö för att kolla hur isen såg ut där, med tron på att den skall bära oss, vilken den gjorde. Efter lite hoppande och sparkande på isen fick vi tillslut upp ett hål och för att konstatera att isens tjocklek ligger på runt 3,5-4cm. Så då har vi planerat in att de blir lite indiansmyg på nyisen några dagar i slutet av veckan. Vilken ska bli extrem roligt att damma av pimpelspöna och blinkprikarna. Och förhoppningsvis kunna lura upp någon röding.

onsdag, oktober 20, 2010

öringfiske som morgonpass

Fiske i indalsälven på egen hand blev det idag, med ett hyfsat resultat. Eller fick ju fisk i alla fall, det vart två öringar båda runt 40-42 cm. Dom togs på trolling, en ganska kylig morgon med solsken. Så jag är väl nöjd med dagen och får hoppas på att morgon dagen bjuder på några större bitar. Och framför allt att jag kanske får sällskap av Micke, lite roligare när man har någon att prata med. Fast morgonpasset i P3 är ju trevlig att lyssna på också.

fredag, oktober 08, 2010

Dagens flugbindning !

Dagens flugbindning: Pheasant Tail Nymf variant


Stjärt: Fasan stjärt
Kropp:
Fasan stjärt
Ribb: Koppartråd
Thorax: Czech Nymph Body-Brown
Vingsäck: Fasan stjärt, två spröt viks bakåt

onsdag, oktober 06, 2010

It´s a long way to the top !

På morgonkvisten idag vart de en stunds fiske för mig, vilket endast resulterade i 2 harrar. Senare under dag dammade jag av flugbindnings städet till tonerna av AC/DC för att fördriva tiden lite. Lyckades knåpa ihop en variant av kläckare som jag inte provat tidigare, med foam som vinge.

söndag, oktober 03, 2010

Fiasko !

Termometern visade 0 grader på fredag morgon när jag och pappa begav oss ut på älven för att försöka få någon havsöring. Vi började med att trolla lite på norra sidan Helena utan resultat. Vi åker därför runt till södra sidan där flera båtar ligger uppradade och vi ankrar upp längst ner och börjar därifrån bottenmeta med mask. De vart en riktigt tung dag utan en enda öring, de blev bara två harrar för min del där den största var kring 35cm.

Lördagen vart de även då också älvfiske för mig och Micke. Efter en kort stunds trolling beslöt vi oss också att prova södra sidan med bottenmete och även en del fluga. Vi förflyttade oss med jämna mellan rum längs ön Helena. Även denna dag vart ett fiasko med endast en sik, som Micke tog på bottenmete.

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP