söndag, september 26, 2010

Dött lopp

Ja som sagt dagen bjöd på troligtvis årets sista tur med flugspö efter öring i sjö. Morgonen bjöd på frost, 3grader varmt och en lätt isbeläggning på sina ställen. Torrfluga va inget att tänka på denna dag då inte en insekt fanns på vatten ytan. Utan valet föll därför på en mörk liten nymf för min del och Micke valde en större montana nymf. De rätta valet visade sig att Micke gjort då han krokar en öring i tredje kastet. Medan jag nötter på med min nymf ett tag till får jag ta emot en del kommentarer om att jag inte leverera, att ställningen var 1-0 och allt som man fick höra under tiden. Men när jag byter till sjuktafs och en wolly bugger får äntligen jag också en öring i samma storlek som Mickes vilket var en lättnad att inte behöva bli nollad. Dagen utvecklas till en väldigt varm och solig höst dag, tyvärr utvecklades inte fiske något mer och vi fick nöja oss med en var. Åker sedan vidare och kollar till ån och en annan sjö. Det var allt för denna dag som slutat 1-1.

lördag, september 25, 2010

Första gången på länge...

Imorgon !!! Äntligen fiske, Efter många dagar utav jobb och diverse flytt blir det äntligen fiske imorgon!. Jag och Andreas planerar lite insjöringsfiske, vädret ser ut att bli klart dock lite kallt. Men men, får man dänga lite fluga ska man vara nöjd:D Detta blir nog dock sista gången för sådant fiske. Havsöringen har gått till och nu blir det nog rinnande vatten innan isen lägger sig. Ber om ursäkt för dålig uppdatering av bloggen på sistone. Men lite fiske= lite bloggande. Rapport kommer imorgon och förhoppningsvis en del bilder!// G

söndag, september 12, 2010

Ännu en förstörd fiskedag....anledningen stavas...

RegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegn
RegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegnRegn... Jag och Andreas tänkte åka ut på en heldag idag men kraftigt regn och kallt väder gjorde att vi stanna hemma.

fredag, september 10, 2010

Mycket har hänt...

De är en del som hänt sen senast de skrevs i den här så kallade bloggen. Har blivit några fler misslyckade laxfiske turer. Sen en dag när vi var vid älven ser vi att vår båt bogseras uppströms. Vi följer med längs kanten tills dom går i land, båten hade legat och flöte mitt i älven och dom hade plockat med sig den. De var alltså någon som hade klippt av låset för oss och puttat ut den i älven för att sedan ta den när den följt med strömmen ner mot mynningen. För tydligen är det någon som har det som nöje. Men som tur är finns det snälla och hederliga personer som kunde plocka upp den, tack så mycket för de.

Sen har vi varit ute några nätter och fiskat ett ganska fascinerande djur med burar och rutten fisk.
Och eftersom Micke inte duger till att få någon lax så får han var med på bild nu ;)

torsdag, september 02, 2010

Sista chansen...

Ny dag, samma veva. Men troligen för sista gången i år. I alla fall för fiske efter något sålunda ätbar lax. Efter denna vecka är den så pass färgad att den enbart duger till sportfisk..

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP