fredag, juli 30, 2010

Bra där Älvräddarna !

Ja idag vart de väl den 7-8 turen för min del till Indalsälven, och åter igen gick man därifrån fisklös. De senaste dagarna har jag varit där i alla fall någon timme varje dag för att försöka få silvret på kroken. Igår vart de som sagt en morgonpass och senare på dagen när jag blev rastlös så åkte jag ner för att nöta lite till. Vattnet var då en aning högre men vad hjälpte de. Börjar nu bli väldigt less på den där älven, men men de är väl bara nöta på, är för övrigt ingen annan som heller fått något i zon 3 vad jag har hört i alla fall. Får höra många förklaringar när man är där vid älven, "att nästa vecka så" men de har jag snart hört i en månad. Jag tror helt enkelt att de är ett sämre år och att de inte alls kommer komma upp lika mycket lax som i fjol, men vad vet jag om laxfiske. Sen att vattnet är lågt gör väl också en del de också. Så de är väl bara hoppas att de där jävla kraftverket släpper på lite. Var fan på tiden att ett kraftverksbolag i Gävle polisanmäldes och att de sänds på riksnyheterna, kanske kan en och annan att få upp ögonen och se att de kanske inte är så miljövänligt som de säger "grön el" jo jävlar ja. Bra jobbat Älvräddarna, keep up the good work.

Skitfiske

torsdag, juli 29, 2010

Var är laxen, Var är vattnet?

Fjärde, alternativt femte turen (jag har redan börjat tappa räkningen) till älven avklarad. Plockade upp Andreas 04.45 i morse, regnet vräkte ner. 05.00 gjordes första kastet. Tyvärr var vattennivån riktigt, riktigt låg så oddsen att få en lax i zon3 är ungefär densamma som att vinna på lotto. Så inte helt oväntat blev vi lottlösa..

söndag, juli 25, 2010

Morrish Mouse

I det regn ruskiga väder som varit idag har jag bland annat bundit lite flugor och kollat på den norska filmen Öringens Eldorado. Där dom är på kolahalvön och fiskar riktigt grov öring, en öring på 3,5kg landar dom bland annat.
Har för första gången idag bundit min egen mus imitation av hjorthår. Och det blev en Morrish Mouse som är en ganska enkelt mönster jämförelse med andra mus imitationer. Inspirationen är hämtad från fiske journalens webb-tv där de finns en beskrivning hur den binds.

Så här blev mitt resultat.

Ikväll blir de lax fiske med Micke G :)


fredag, juli 23, 2010

Svenskt rekord ? ;)

Nu hemkommen från rörvattnet. De två sista dagarna blev det inte mycket fiske då vädrets makter ville annat och bjöd på spö regn, storm och åska större delarna av dagarna. Så de dagarna blev det istället lite bokläsning och lite dagdrömmande. Fick meddelande från Micke G som varit i älven för att försöka skramla upp lite silver, laxen har tydligen börjat stiga på allvar nu. Och nu är suget stort för att nöta lite med påkar till spön i indalsälven. En tur på söndag natt är inplanerad och innan de måste en del tubisar bindas upp och en håv dimension större införskaffas. För i år då jävlar få Svenska rekordet på 28,720kg passa sig ;)


Skitfiske

tisdag, juli 20, 2010

rörvattnet

Befinner mig sen en vecka tillbaks och någon dag framåt på rörvattnets fiskecamp. Det har blivit en hel del fiske. Jag har bland annat spenderat flera timmar i min ny införskaffade flytring i både spö regn och solsken. Jag har konstaterad att de är väldigt behagligt att glida runt i den i en spegelblank sjö med solsken. Det har även blivit en del öringar men ingen som är något att skryta om. Igår och idag har flugfisket skett i en ström med namnet toskströmmen, en fin strömstrecka som låg väldigt lättillgänglig bredvid vägen, och för att ligga så pass nära tillhands var det helt okej fiske, då en del öringar landades. Morgondagens fiske kommer att ske i gunnarvattnet, riktigt vilken tjärn eller ström som de blir är inte en fastställt.
Det är nästan så att man längtar hem nu, efter att försöka landa årets första lax i den"underbara" indalsälven.

Skitfiske

tisdag, juli 13, 2010

Försenade laxar

Igår spenderade jag kvällen vid indalsälven för att kasta på de första laxarna som börjat stig upp i älven. doc visade sig inte många laxar och heller inget riktigt steg gick. Så de blev en kort tur och det är bara vänta några dagar så ska de nog vara igång på allvar.

Men den närmsta veckan blir de inge laxfiske för min del, utan imorgon åker jag mot rörvattnets fiskecamp för att försöka kunna lura några fina rödingar eller öringar.

Skitfiske

torsdag, juli 08, 2010

Saxnäs

Under gårdagen vid 20-tiden kom vi hem efter 4 dagars fiske i Saxnäs. Vi nåde vårt mål Saxnäs vid fyra tiden då vi stannade till vid fiskecentrumet för att inhandla fiske kort och det blev statens fiske kort för västerbotten. Vi fortsätter sedan mot Stekenjokk men stannar till efter vägen vid saxån där vi parkerar bilen och börjar våran vandring upp längs ån in mot fjället. Efter ungefär 3km med 25-30kg packning på ryggen stannar vi till för att slå upp täten. Då upptäcker vi att vi lyckats pricka in den myggigast platsen jag någonsin skådat, stod man still för en stund var hela ryggtavlan fylld av blodtörstiga mygg. Vi börjar fiska senare på kvällen efter en fantastisk fin ån med glasklart vatten och höga fjälltoppar runt om, på sina platser runt om låg fortfarande snön kvar. Fast de var ett problem vi stötte på vi såg inte ett liv i vattnet, inte ens en litet yngel. Vi gör därför en tidig kväll då vi konstaterar att tältet slagits upp det knöligaste stället på hela fjället och de blev inte många timmars sömn den natten. Och när man väl somnat vaknar man att renbjällror slår och vi kryper ut ur tältet för att titta till de. Det är då runt 400-500 ren runt om där vi slagit upp tältet. Dagen efter fortsätter vi fiska i den där jävla skit ån och ser inte då heller någon tendens till liv och bestämmer oss för att omgruppera. Vi åker då till Satsån där vi tillbringar kvällen för att fiska, där lyckas vi i alla fall få några mindre öringar, men ingen är direkt nöjd. Vi får tips om att åka till en å som heter fiskonbäcken och därför beger vi oss dit dagen efter. De va ungefär 2km att gå för att komma till fiskonsjön och ovanför sjön rann fiskonbäcken in i sjön och dit var det ungeför ytterligare 2km att gå. Och dit begav vi oss för att uppleva vårat bästa fiske under denna resa, vi lyckades få upp ett tiotal öringar i sjön doc inga av större kaliber utan alla låg på mellan 30-40cm. Vi såg också två riktigt stora öringar som stod i ån som vi beräknade väga runt 2kg men ingen av dom ville ta på de vi hade att erbjuda. Sen dagen då vi åkte hem fiskade vi lite efter vägen hem i kultsjöån där vi fick några mindre öringar. De blev också ett stopp vi den underbart vackra trappstegsforsen.Så denna resa kan väl sammanfattas med att fisket inte va det bästa men vi fick se en mycket vacker natur en hel del ren och miljarder med mygg.
Skitfiske

lördag, juli 03, 2010

Turné

Veckan har blivit en hel del flugbindning för att fylla upp askarna inför morgondagens resa mot Saxnäs. Asken har fyllts med allt i princip men givetvis har man bundit upp mycket torrt för de är ju de man hoppas på att få användning av.

Väskan är också fullpackad med fiske grejer, kläder och mat provianter samt lite andra nödvändiga saker som behövs för att klara sig några dagar ute i vildmarken.

Som sagt imorgon vid nio tiden åker 5 riktigt fiskesugna man med utgångspunkt Saxnäs och därifrån ska vi försöka leta oss ut mot några vassa fiskevatten. Och förhoppningsvis ska vi kunna landa en och annan öring, röding eller harr.

Skitfiske

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP