söndag, mars 27, 2011

kostar att ligga på topp!

Äntligen har jag fått mitt efterlängtade spö. Förhoppningsvis kastar de lika bra som de ser ut. I samma stund som spöt anlände slängde jag iväg en beställning på linor som blev en flyt/sjunk1 och en flyt/sjunk3 av märket guideline powertaper samt shootingline och backing till varje spole. Så nu är utrustningen nästa klar för säsongens fiske, är ett par vadare som som fattas då mina nuvarande läcker som ett såll. Är grymt sugen på ett par Simms G3 convertible, men prislappen på dom är ganska saftig... menmen de kostar att ligga på topp. Annars lutar de åt Guideline Alta eller Guideline Dee.

Fy fan vad roligt de är att handla !

torsdag, mars 24, 2011

One rod is no rod!

Ja mitt beställda spö har tyvärr inte anlänt än, då de uppstått lite problem med frakten. Men har haft kontakt med Skottarna som jag beställt ifrån och de säger att de troligtvis kommer idag eller imorgon med lite flyt.

Har hittat den artikel som alla bör läsa innan ens kommer på tanken att ge sig ut för att fiska. Där finns en hel del tips och trix för att du inte ska skämma ut dig allt för mycket vid vattnet.

http://globalflyfisher.com/fishbetter/like-a-pro-1/

"One rod is no rod. Two rods are better but four rods means that you really have everything under control"

tisdag, mars 08, 2011

Nu ligger jag efter...

Andreas har nu införskaffat ett stycke laxrulle samt ett stycke laxspö, vi pratar givetvis flugutrustning. Detta gör ju att jag i dagsläget måste se över arsenalen här hemma. Äger ju ett flugspö som inte tål vatten samt ett överdimensionerat laxspö, menar, man kan ju inte ligga efter.... Några bilder på dom nya sakerna utlovas

fredag, mars 04, 2011

Långt till Sydamerika!!

Men som vädret är nu känns inte öringsfisket speciellt långt borta. Solen skiner och gräset är grönt, nästan i varje fall. Mycket kommer hinna hända innan jag packar min väska för en liten tripp till Syd samt Centralamerika. Bästa pimpelfisket ligger för våra fötter, havsöringen besöker älvarna och dom första(största) laxarna kommer även hinna stiga. Men vem bryr sig om lax?? Jag låter Andreas fiska dessa småttingar medan jag själv kommer göra mer en ett försök till att fiska marlin, tonfisk, guldmakrill etc etc.. men hoppas han lyckas få en och annan lax:)

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP